Xite

Dutch music company XITE launches TV station in Canada

XITE is today launching its music channel in Canada, making it the first Dutch broadcaster to offer its services to Canadian homes. The station, which has been fully localised, is being provided through Rogers Communications, one of the biggest TV operators in Canada.

The new music channel in Canada will focus initially on broadcasting music videos in 4K. This will enable it to tap demand from the Canadian market. XITE already launched the first 4K television station in the Netherlands through KPN last year.

Derk Nijssen, founder and CEO of XITE Networks International, is pleased with the launch: “I’m very proud that a leading operator such as Rogers has chosen XITE. It confirms how unique our product is and how important music videos are.”

From next year the services will be expanded, partly with the addition of XITE’s Personalised Music Television service. Cees Honig, CEO of XITE Networks USA: “The launch in Canada is a great first step for XITE here in North America. I’m delighted with this partnership and with all our new Canadian viewers.”

—————————————————————-Dutch version below:—————————————————————-

XITE lanceert vandaag haar muziekzender in Canada. Hiermee is XITE de eerste Nederlandse broadcaster die haar services aanbiedt aan Canadese huishoudens. De zender, die volledig is gelokaliseerd, wordt aangeboden via Rogers Communications, een van de grootste TV operators in Canada.

De nieuwe muziekzender in Canada zal zich in eerste instantie richten op het uitzenden van muziekvideo’s in 4K. De muziekzender speelt hiermee in op de behoeften van de Canadese markt. XITE lanceerde vorig jaar al de eerste 4K-televisiezender In Nederland via KPN.

Derk Nijssen, oprichter en CEO van XITE Networks International, is blij met de lancering: “Ik ben heel trots dat een vooraanstaande operator als Rogers kiest voor XITE. Het bevestigt hoe uniek ons product is en hoe belangrijk muziekvideo’s zijn.”

Vanaf volgend jaar zullen de services worden uitgebreid, onder meer met de Personalised Music Television service van XITE. Cees Honig, CEO XITE Networks U.S.A.: “De lancering in Canada is een toffe eerste stap voor XITE hier in Noord-Amerika. Ik ben heel blij met deze partnership en met al onze nieuwe Canadese kijkers.”