XITE spreekt samen met Pandora en VICE op South by Southwest® (SXSW®)

Muziekbrand XITE is uitgenodigd door South By Southwest® om een panel te leiden tijdens het belangrijkste muziek-, film- en technologiecongres van het jaar. In de discussie “Twisting Television: Music, Videos and Machine Learning” verkent XITE samen met het Amerikaanse radioplatform Pandora de kansen en mogelijkheden op het gebied van een gepersonaliseerde muziekservice op televisie.

XITE en Pandora zullen hun bevindingen op het gebied van music streaming delen en uitleggen hoe deze kunnen worden toegepast op interactieve muziektelevisie. Michael Addicott, Manager of Curation bij Pandora, zal verklaren waarom curatie bij afspeellijsten in zijn ogen een belangrijk onderdeel is voor het creëren van een individuele en unieke luisterervaring. Bouke Huurnink, Product Manager bij XITE, en Paul Natale, Director of Music Curation bij XITE, zullen zich richten op de manieren waarop machine learning kan helpen bij het proces van curatie. Andere onderwerpen zijn de balans tussen geautomatiseerde personalisatie en menselijke expertise, het onderscheid tussen niche en mainstream, en het bereiken van millennials. Het panel zal worden zal worden gemodereerd door Dexter Thomas, Culture Correspondent bij VICE News Tonight.

Streamingdiensten als Netflix, Spotify, Pandora en XITE transformeren de werelden van muziek en televisie. Pandora is in de afgelopen zeventien jaar uitgegroeid tot expert op het gebied van personalisering en aanbeveling. XITE kwam in 2015 met een world’s first: een Personalised Music Television Service, waarmee kijkers hun muziekzender kunnen personaliseren door muziekvideo’s te liken en te skippen. Met deze service is XITE een pionier op het gebied van interactieve muziekvideo televisie en heeft XITE muziektelevisie veranderd in een interactieve, on-demand service en biedt hierdoor 24/7 muziekvideo’s die de kijker wil zien.

Over XITE
XITE is hét muziekbrand voor jongeren en zendt 24/7 de populairste muziekvideo’s uit. XITE ging in 2008 live en is in enkele jaren uitgegroeid tot de grootste muziekzender van Nederland en België, en bereikt inmiddels 15 miljoen huishoudens in Nederland, België, Duitsland en Qatar. Eind 2015 bracht XITE de Personalised Music Television service uit, waarmee kijkers hun muziekzender kunnen personaliseren door muziekvideo’s te liken en te skippen.